Ga in het configuratiescherm naar SYSTEEM.
Kies (links) Systeembeveiliging.
U ziet nu het venster: Systeemeigenschappen.
Kijk hier of de C schijf ( eventueel andere schijven) zijn ingeschakeld.
Verder? KLIK HIER
 
Heeft u veel bestanden en programma's op uw computer? Wijzig dan het MAX VERBRUIK (schuiven)
Microsoft blijft u lastig vallen met upgraden naar Windows 10

Inmiddels heeft Microsoft de download al op uw computer gezet zonder dat u dat weet.
Toch ruim 6 GB aan ruimte waar u niks aan heeft.
Ook het risico dat u per ongeluk op de knop installeren klikt en daar gaat het dan toch gebeuren!
Maar u wilt niet naar Windows 10 maar blijft Windows 7 of Windows 8.1. liever gebruiken.
Nou dan gaan we Microsoft beletten om Windows 10 te installeren.

Er is een klein programma'tje van een bekende security-expert dat belet dat u \windows 10 nog installeert. De naam van het programma: NEVER 10

De beveiligings-updates van Windows 7 en 8,1 blijven normaal van kracht, dus dat is geen probleem.

NEVER 10 hoeft niet te worden geïnstalleerd, alleen DOWNLOADEN en starten!!
KLIK HIER om naar de website te gaan en klik op downloaden
 
Windows 10 ANNIVERSARY ( VERJAARDAGS) UPDATE
Vanaf 2 augustus a.s. zal Microsoft een grote update uitbrengen voor Windows 10.

Deze update komt automatisch, zoalas alle updates van Windows 10 voortaan automatisch worden geïnstalleerd..

Wat verandert er zoal met deze update?

HET STARTMENU: De "wenselijke" vernieuwing is, dat het menu nu standaard 'Alle apps' laat zien. Nu moet u nog klikken om alle apps zichtbaar te maken. In een verticale balk, links daarvan, staan voortaan de iconen, (zonder tekst), van 'Aan/uit', 'Instellingen' en 'Verkenner'.


DE TAAKBALK: Het wordt nu zichtbaar als er APPS geopend zijn. Precies zoals dat bij de smartphone of tablet is te zien. Ook is zichtbaar als er b.v. een mailbericht of meerdere berichten binnenkomen. Er verschijnt dan een cijfer van het aantal binnengekomen berichten in het icoon van b.v.de mail


WINDOWS INK:
e
en applicatie waarmee
het mogelijk wordt om met een pen
of met je vinger te tekenen en te schrijven.
(Zie het filmpje)
CORTANA: Helaas nog steeds niet in het Nederlands. Maar zal toch meer gebruikt worden door de mobilie gebruiker. Dus wordt nog niet zo gemist door de meesten. De digitale assistent zal wel sowieso een grotere rol krijgen binnen Windows 10 na Anniversary Update


EDGE BROWSER: De Edge browser gaat het mogelijk maken om Word docomenten, excel sheets te lezen en te bewerken, zonder dat u Microsoft office heeft geïnstalleerd.

KLOK: De klok wordt uitgebreider. De taakbalk van de klok geeft met de update je kalender weer, waardoor je met één simpele klik al je geplande afspraken voor de komende maand ziet staan.

 
 
Maak van deze site uw startpagina

In Chrome is het 't gemakkelijkst om de startpagina te veranderen.
Mocht u de startpagina willen wijzigen in b.v. EDGE, neem even telefonisch contact met ons op en we zullen dit online voor u oplossen.
CHROME:  Open de browser CHROME. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram

Selecteer: INSTELLINGEN  Vink onder VORMGEVING het selectievakje KNOP "STARTPAGINA WEERGEVEN aan.
Klik onder KNOP STARTPAGINA WEERGEVEN op WIJZIGEN om uw startpagina te kiezen.
De knop STARTPAGINA wordt links van de adresbalk weergegeven.

Deze week werd bekend dat Whatsapp de persoonsgegevens van hun gebruikers toch gaat delen met Facebook. Hiermee moet het voor adverteerders makkelijker worden om reclame te maken binnen de chatapp.
Volgens Facebook wordt de informatie overigens alleen gebruikt voor gerichter adverteren en bijvoorbeeld het controleren van verdachte betalingen. „Het kan bijvoorbeeld gaan om een bericht van jouw bank over een potentieel frauduleuze transactie, of een melding van een vliegmaatschappij over een vertraagde vlucht", zo wordt in een blog uitgelegd.

Mocht je toch niet willen dat al je gegevens van Whatsapp bij Facebook komen te liggen, dan moet je haast maken. Je kunt de nieuwe regeling namelijk nog voorkomen, maar daarvoor heb je slechts 30 dagen de tijd.
Gebruikvoorwaarden
De eerste methode is simpelweg het niet accepteren van de nieuwe gebruiksvoorwaarden, die je een dezer dagen vast al voor je neus hebt gehad. Onder de button 'Akkkoord' staat echter de optie om meer te lezen, en als je daar op klikt, krijg je onder meer een schakelaar te zien. Zet deze uit als wanneer je je nummer niet gedeeld wilt hebben en dus ook geen data naar Facebook wil overhevelen.
Maar ook als je wel akkoord bent gegaan met de nieuwe voorwaarden, is het nog niet te laat; je kunt de toestemming namelijk nog intrekken. In de instellingen van Whatsapp onder het kopje ‘Account’ tijdelijk de optie ‘Deel mijn informatie’. Schakel je die binnen dertig dagen na het accepteren van de voorwaarden uit, blijft je data uit handen van Facebook. Je telefoonnummer wordt dan echter wel gedeeld.Bron: Trouw:
Gebrek aan transparantie
Whatsapp en Facebook beloven dat zij gaan voorkomen dat gebruikers een 'spam-achtige' ervaring krijgen. Een bedrijf mag jou alleen benaderen via Whatsapp als je bijvoorbeeld via Facebook eerder contact met ze hebt gehad. Ook daarvoor gaan de bedrijven gegevens uitwisselen.

Overigens zijn de veranderingen in de gebruiksvoorwaarden van Whatsapp ook nu weer reden voor privacyvoorvechters om de berichtendienst af te schrijven. Zijn die zorgen terecht? Dat is op dit moment moeilijk te zeggen, zegt Kors Monster, jurist bij ICT Recht. "Dat komt vooral door het gebrek aan transparantie. Het is nu nog lastig in te schatten wat de bedrijven precies met de data gaan doen en wat dat voor de gebruikers op lange termijn betekent."
Telegram (gratis, voor Android, iOS, Windows Phone en het web)
Telegram <https://telegram.org/> ken je misschien wel als de 'grote WhatsApp-concurrent' die eigenlijk niemand gebruikt. En dat is zonde, want Telegram is in vrijwel elk opzicht beter dan WhatsApp. De dienst is beschikbaar voor elk apparaat, of je nu Android, iOS, Windows Phone of een laptop gebruikt. Daarnaast kun je contactpersonen toevoegen op basis van hun gebruikersnaam, waardoor je niet per se je telefoonnummer met anderen hoeft te delen.
De end-to-end-encryptie staat niet standaard in Telegram ingeschakeld, maar is via de app wel te activeren. Je start dan een zogeheten geheime chat, die alleen in te zien is voor jou en de ontvanger. Zo'n geheime chat is ook alleen beschikbaar op het toestel waarmee je de geheime chat start, en wordt niet gesynchroniseerd tussen je andere apparaten met Telegram.
 
Een aantal onderzoekers waarschuwde dit weekend voor een ‘Windows Update’ waarin sprake is van ransomware, genaamd Fantom. Deze software laat de slachtoffers denken dat het programma zaken voor windows installeert, maar in werkelijkheid wordt geprobeerd om je bestanden te versleutelen. Deze bestanden zijn pas terug te krijgen wanneer je geld overmaakt naar een bepaald rekeningnummer.
‘’
De malware start een bestand genaamd WindowsUpdate.exe, waarbij een vals update-scherm wordt getoond. Hierbij staat aangegeven dat er updates voor het besturingssysteem worden geconfigureerd. Echter is het programma op dat moment bezig om de bestanden op je computer te vergrendelen. Vervolgens krijg je de zin 'All files encripted!!!' te zien met het advies om een e-mail te sturen naar een e-mailadres. Er is momenteel nog geen manier gevonden om de bestanden terug te krijgen zonder te betalen.
Advies
Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe deze malware wordt verspreid. Vaak gebeurt dit via (valse) e-mails of een geïnfecteerde website. Pas daarom goed op met het openen van e-mailbijlagen, zeker van onbekende afzenders. Zorg ook dat je computer up-to-date is en installeer een goede virusscanner. Zo minimaliseer je het risico dat jij de dupe wordt van ransomware.

Bron: security.nl

 
Zogenaamde WINDOWS UPDATE
Een nieuw virus installeert ongemerkt een nepversie van Google Chrome. De nepversie vertoont
vervolgens eigen advertenties op sites die u bezoekt.
Chrome, de browser van Google, wordt met de dag populairder. Helaas ook bij criminelen. Deze week
vond een antivirusbedrijf kwaadaardige software die op besmette computers een valse Chromeversie
installeert. Daarna wordt het gebruikersprofiel uit de echte browser gekopieerd zodat de gebruiker
geen verschil ziet. En om het af te maken worden de snelkoppelingen aangepast. Wie op een besmette
pc klikt op de Chrome-snelkoppeling, surft dus met een nepbrowser. De nepversie van Chrome bevat
een techniek die ervoor zorgt dat de advertenties op alle websites die u bezoekt worden vervangen.
Chrome controleren
U kunt gemakkelijk nagaan of uw Chromeversie echt is:
Start Chrome zoals u dat gewend bent.
Typ dit in de adresbalk: chrome://version
Druk op de Entertoets.
Ziet u rechts op de pagina het logo van Chrome met daaronder 'Google Inc', dan gebruikt u de
juiste versie.
Ziet u dit niet verwijder dan de nepbrowser. Verijderen via het configuratiescherm: "programma
verwijderen"
Het programma dat u moet verwijderen heet Outfire.

bron: seniorweb
Is uw CHROME browser een NEP-browser??
 
Windows Live mail ondersteuning van Microsft stopt per 10 januari 2017
Het alternatief is natuurlijk de MAIL-app van Windows 10. Maar er zijn andere programma's die zeker in aanmerking komen als alternatief voor Windows live mail.
Het overzetten van de mailadressen is bij elk van onderstaande programma's mogelijk.
Bij de één gaat dat wat gemakkelijker dan bij de ander, uiteraard

Mozilla THUNDERBIRD: gratis te downloaden. (Nederlands) KLIK HIER

EMclient: Gratis te downloaden : Macximaal 2 accounts (Nederlands): Pro-versie € 39.95 

Essential PIM:
Gratis te downloaden. Licentie PRO: €29.95 (NL)  Zeer uitgebreid programma Heeft u problemen met het overzetten van mailadressen of maken van het account? Bel 0402861213. (Antwoordapparaat)....We bellen u (in principe) dezelfde dag terug.

 
KLIK HIER
KLIK HIER
Over een jaar stopt Microsoft met het programma Word Viewer. Tot die tijd is het programma gewoon te gebruiken of te downloaden.
Word Viewer is een programma om Word-bestanden mee te bekijken, zonder dat het programma Microsoft Word uit Office ervoor nodig is. Handig als u zelf weinig met Word-bestanden doet, maar er af en toe eentje moet openen om de inhoud te lezen. Bijvoorbeeld een nieuwsbrief van een vereniging of iets van de familie.
Ondersteuning
In november 2017 gaat Word Viewer met pensioen. Microsoft stopt dan de ondersteuning van het programma. Wie het programma dan al heeft, kan het blijven gebruiken. Er komen echter geen nieuwe beveiligingsupdates na november 2017 voor Word Viewer. Na die tijd is het programma ook niet meer beschikbaar om te downloaden.
Microsoft stopt de komende tijd met meer producten. Zo wordt Windows Live Mail vanaf begin 2017 niet meer ondersteund. Google stopte dit jaar met Picasa

Bron: seniorweb

Opmerking: Word documenten kunnen ook geopend worden met WORDPAD, wat op uw computer aanwezig is.