Je herkent ongetwijfeld: de computerwordt steeds trager , je hebt last van allerlei "dingen"waar je van tevoren nooit last van had, de beveiliging van de computer wordt steeds uitgeschakeld of je laptop of pc loopt om de haverklap vast.Het kan ook best zo zijn dat er persoonlijke gegevens van je gestolen zijn b.v. inlog- of bankgegevens. Als je één van deze voorbeelden herkent, heb je waarschijnlijk malware op je computer. Je dient malware zo snel mogelijk te verwijderen om de schade ongedaan te maken en ( als het even kan) dit in de toekomst te voorkomen.
Wat is malware?
Malware is specifiek ontwikkeld om systemen te verstoren of toegang te verkrijgen tot persoonlijke gegevens. Er zijn verschillende soorten malware.
Malware is niet te vergelijken met eeen virus en een virusscanner zal ook niet alle malware herkennen en dus stoppen of verwijderen.
Er zijn speciofieke programma's die hiervoor zijn ontwikkeld.
Eén van de betere programma's (en er zijn er zeker meer....) is MALWAREBYTES.
Dit programma kunt u gratis downloaden. Met de gratis versie kunt u malware verwijderen.

De proffesionele versie start met het systeem op en zorgt dat de malware niet op uw computer komt. Dus is altijd waakzaam. De proffessionele versie kost € 39.99
U kunt malwarebytes ( gratis of pro  KLIK HIER downloaden )
 
Malware of spyware verwijderen van uw pc of laptop
Windows LIVE MAIL

Widows LIVE MAIL wordt al een hele tijd niet meer ondersteund door MICROSOFT.
Het is daarom dringend aan te bevelen om dit mailprogramma niet meer te gebruiken i.v.m. de veiligheid.
Er zijn verschillende mailprogramma's die u in de plaats kunt gebruiken. Eén daarvan is het mailprogramma wat is geïnstalleerd in Windows 10. Maar ik kan me voorstellen dat u dit niet de beste keuze vindt.
Er zijn verschillende andere programma's, b.v. "eMCLIENT".
Dit programma kunt u gratis gebruiken, bij ten hoogste 2 mailadressen.
Het overbrengen van mails en contacten gaat vrij gemakkelijk.
Een ander gratis programma is THUNDERBIRD van Mozilla.
Het overbrengen van de contactpersonen naar dit programma is iets moeilijker,
maar raadpleeg  DEZE PAGINA (KLIK)
Komt u er niet uit? Geen probleem bel ons telefoonnummer en we bellen u terug.

 
In twee programma's tegelijk werken


Het is oms best handig om de inhoud van twee vensters tegelijk te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld wanneer u informatie of gegevens in het ene venster nodig hebt in een ander programma-venster.


De snelste manier om een venster te openen is: met de muisaanwijzer op de titelbalk bovenin het venster gaan staan, vervolgens de linkermuisknop indrukken en ingedrukt houden terwijl u het venster geheel naar de rechterkant of naar de linkerkant van het scherm sleept.
Als u een venster op de juiste manier helemaal naar rechts of naar links sleept, dan zal dat venster op een goed moment vanzelf precies de helft van het scherm gaan innemen. Op dit moment laat u de linkermuisknop los.
Het andere venster dat u tegelijk wilt kunnen zien op het beeldscherm sleept u vervolgens op dezelfde manier in tegengestelde richting.
Overigens hoeft u niet perse een muis te gebruiken. U bereikt namelijk hetzelfde resultaat wanneer u Windows-toets + Pijltje naar rechts drukt, of Windows-toets + Pijltje naar links gebruikt.
 
Facebook account verwijderen

Je Facebook account verwijderen is moeilijker dan in eerste instantie gedacht.
Ze vinden het bij FACEBOOK namelijk niet zo leuk als je Facebook beëindigd.
Daarom hebben ze de verwijder- knop verstopt. Wij leggen even uit hoe je toch je Facebook account verwijderd.

In 4 Stappen  je Facebook account Verwijderen

Ga  naar Facebook account verwijderen en meld je aan.
(KLIK HIER OM NAAR DE VERWIJDERPAGINA TE GAAN)

Vul nogmaals je wachtwoord in en druk op ok.
Bevestig  dat je het account wilt verwijderen.

De komende 14 dagen mag je nu niet inloggen op Facebook, pagina’s liken of vrienden toevoegen. Doe je dit wel dan wordt je account weer geactiveerd.

Hoe je ervoor zorgt dat je account niet alsnog wordt geactiveerd staat hieronder:


Facebook deactiveren
Belangrijk om te weten is dat wanneer je jouw Facebook account verwijderd dit permanent is. Het is dus niet mogelijk om op enige manier  je Facebook account terug te krijgen.
Wel heeft Facebook een afkoelperiode van 14 dagen ingelast zodat je, mocht je je bedenken,  alsnog je Facebook kunt heractiveren. Dit wordt deactiveren genoemd.
Vergeet niet dat je geen andere pagina’s mag "liken" of bijvoorbeeld kunt inloggen op Spotify via je Facebook account. Dit wordt namelijk als Facebook activiteit gezien waardoor het account weer geactiveerd wordt.


 
Snel en eenvoudig de harde schijf opruimen


Als we onze computer en daarmee ook de harde schijf veel gebruiken dan is het aan te raden om soms  even de tijd te nemen om eventuele rommel, die zich  op de harde schijf verzameld heeft, op te ruimen.
Deze harde schijf opruimen kan heel eenvoudig :

Open de zoekfunctie in Windows.
Typ als zoekopdracht: cleanmgr.
Klik op de vermelding Schijfopruiming.

Dit zal het programma Schijfopruiming starten. Het programma zal tijdens het starten direct op zoek gaan naar overbodig geworden bestanden op de pc, en u direct een overzicht daarvan tonen zodra het programma is opgestart. Waardoor u snel en simpel overbodige bestanden in een keer kunt verwijderen. Vervolgens kunt u de bestanden die u tevens wilt verwijderen selecteren door in de selectievakjes die ervoor weergegeven staan te klikken.Zodra u op de knop OK klikt en bevestigt dat u de geselecteerde bestanden inderdaad permanent van de pc wilt verwijderen zullen ze direct verwijderd worden.

bron: personalcomputercare
 
WEBSITE VOORLEZEN

Hoe gemakkelijk kan het zijn. De lettertjes zijn klein en u heeft moeite met het lezen van de tekst op een website of een PDF bestand. U laat deze tekst gewoon even voorlezen. De stem is zelfs prettig en geen computerstemmmetje.

U activeert de spraakfunctie als volgt: selecteer met een dubbelklik het eerste woord van de voor te lezen tekst, open het contextmenu (met een rechter muisklik op dit woord) en kies de optie Hardop voorlezen. De menubalk van de voorleesfunctie (rechts bovenin het venster) bevat opties voor het pauzeren, voor- of achteruit spoelen en hervatten. Via de knop Instellingen voor stem zijn de voorleessnelheid en de gebruikte stem te wijzigen.
Het voorlezen kan  alleen in de EDGE browser van Microsoft.